طرز تهیه فرنی در ماه رمضان، فرنی یک غذای مغذی با ارزش غذایی بالا است که مواد تشکیلدهنده آن شامل ویتامین ب میباشد و برای سلامت بدن مفید است. اگر به جای شکر در آن از عسل استفاده کنید، به یک معجون لاغری فوقالعاده تبدیل میشود. در گذشته، فرنی به عنوان یک غذای چاقکننده شناخته میشد، اما طبق تحقیقات جدید، برای حفظ تناسب اندام بسیار مفید است.با ما دراین مقاله از غذاکده یلدا خانوم همراه باشید تا نکات جذابی درمورد تهیه فرنی خانگی بیاموزید.
فرنی باید در حد اعتدال مصرف گردد، چرا که مصرف بیش از حد یا مصرف آن در زمانهای نامناسب ممکن است عوارض منفی به همراه داشته باشد. بهویژه مصرف آن پس از وعدههای غذایی اصلی توصیه نمیشود، چرا که به علت کالری بالای آن، ممکن است باعث افزایش وزن و افزایش تریگلیسیرید گردد.
فرنی را میتوان با انواع مختلف آرد، تهیه کرد. علاوه بر این، افرادی که رژیم غذایی دارند،باید فرنی مخصوص به خود را با ترکیبات مناسب و کمکالری تهیه میکنند.
فرنی با آرد گندم، معروفترین نوع فرنی است که در تمام شهرهای ایران و حتی در نقاط مختلف جهان طبخ میشود.

مواد لازم برای تهیه فرنی در ماه رمضان
ردیف | مواد لازم | مقدار |
---|---|---|
1 | آرد گندم | 6 قاشق غذاخوری |
2 | وانیل | 1/2 قاشق چایخوری |
3 | شیر | 4 پیمانه |
4 | شکر | 5 قاشق غذاخوری |
5 | گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
6 | زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
7 | پودر گردو یا بادام | به مقدار دلخواه (اختیاری) |

نحوه درست کردن تهیه فرنی با آرد گندم
- نصف شیر را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. نصف دیگر شیر را در یک ظرف جداگانه با آرد بهخوبی مخلوط کنید.
• حالا مخلوط آرد و شیر را به شیر داخل قابلمه اضافه کنید.
• شکر را به این مخلوط اضافه کرده و روی حرارت هم بزنید تا کمی غلیظ شود.
• سپس گلاب و وانیل را اضافه کنید.
• وقتی فرنی به غلظت دلخواه رسید، آن را از روی حرارت بردارید.
• پس از کمی خنک شدن، زعفران دمکرده را به فرنی اضافه کرده و خوب هم بزنید.
• فرنی شما آماده سرو است.

ارزش غذایی و کالری فرنی با آرد گندم
ماده غذایی | مقدار | مواد مغذی و کالری |
---|---|---|
آرد گندم | 1 قاشق غذاخوری | 26.5کالری،1گرم پروتئین،5.6گرم کربوهیدرات،9.4گرم فیبر |
شیر کم چرب | 1 لیوان | 100.8کالری،2.4گرم چربی،7.2گرم پروتئین،9.6 گرم کربوهیدارت |
شکر | 1 قاشق غذاخوری | 60 کالری،15گرم کربوهیدارت |
1 قاشق غذاخوری فرنی حدود 23.4 کالری، 1 گرم چربی و 3.2 گرم کربوهیدرات دارد
نکات کلیدی برای خوشمزهتر شدن فرنی
- اگر شعله را برای پخت سریعتر فرنی زیاد کنید، ممکن است فرنی بسوزد یا دانهدانه شود.
• آرد برنج به زمان نیاز دارد تا به آرامی در شیر نرم شود و با حرارت ملایم بپزد، بنابراین باید به مدت طولانیتری پخته شود تا بافت نرم و غلیظی ایجاد کند.
• بعد از شروع پخت فرنی، به طور مداوم آن را هم بزنید تا به هم نچسبد.
• برای هم زدن فرنی، از لیسک سیلیکونی استفاده کنید تا از آسیب به قابلمه جلوگیری کنید.
• در زمان سرو فرنی، میتوانید کنجد، دارچین یا گل سرخ را به آن اضافه کنید تا طعم و عطر خاصی پیدا کند.
• پودر کاکائو، اسمارتیز، پودر ژله، خامه و… از جمله مواد غذایی هستند که میتوانید به فرنی اضافه کنید، اما اگر قصد دارید فرنی رژیمی درست کنید، کافیست به جای این مواد دارای قند مضر، از عسل، شیره خرما یا انگور، موز یا توت استفاده کنید تا فرنی شما مانند اوتمیل، یک میانوعده بسیار مغذی و سالم باشد.