طرز تهیه خورشت ترش واش گیلانی،ترش واش یک غذای گیلانی است که به نام گیاه ترش وحشی که در شمال ایران می روید و از خانواده اگزالیس است، گرفته شده است. در بیشتر نقاط جهان به جز مناطق قطبی یافت می شود. تنوع گونه ای به ویژه در مناطق گرمسیری برزیل، مکزیک و آفریقای جنوبی غنی است. همه گونه های برگ سبز گیاهان وحشی خوراکی هستند که هزاران سال است که توسط انسان در سراسر جهان مصرف می شود و هنوز هم مصرف می شود.
این غذا یک خورش مقوی است که با ترکیب مرغ و گوجه سرخ شده و بادمجان درست می شود و مانند سایر خورش های ایرانی با برنج ایرانی سرو می شود. ترش واش، خورشی که معمولاً با آب پرتقال یا آب غوره درست می شود، یکی از اصیل ترین طعم هایی است که می توانید در غذاهای ایرانی امتحان کنید. از آنجایی که این غذا به سبزی های کاملاً منحصربفردی نیاز دارد که احتمالاً در خارج از ایران نخواهید یافت،در غذاکده یلدا خانوم طرز تهیه خورشت ترش واش گیلانی را به روشی مناسب برای کسانی که در خارج از ایران زندگی می کنند به شما آموزش می دهیم.

زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
زمان پخت: ۴۰ دقیقه
مواد لازم برای: ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه ترش واش گیلانی
ردیف | مواد لازم | مقدار |
---|---|---|
1 | پیاز(درشت) خرد شده | 1 عدد |
2 | حبه سیر خرد شده | 2عدد |
3 | سینه مرغ | 2عدد |
4 | گوجه فرنگی خرد شده | 2عدد |
5 | بادمجان خرد شده | 2عدد |
6 | خاکشیر چوبی خرد شده | 3 قاشق غذاخوری |
7 | جعفری خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
8 | گشنیز خردشده | 2قاشق غذاخوری |
9 | پیازچه خردشده | 2 قاشق غذاخوری |
10 | نعنا خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
11 | اسفناج | 3 قاشق غذاخوری |
12 | روغن نباتی | 4قاشق غذاخوری |
13 | زردچوبه | 1قاشق چایخوری |
14 | نمک | 1قاشق چایخوری |
15 | رب آلو ترش | 2قاشق غذاخوری |
16 | آبغوره | 1قاشق چایخوری |
چطور ترش واش گیلانی درست کنیم ؟
- پیاز، سبزی تازه و پیاز سبز را خرد کنید. سیر را خرد کرده و بادمجان و گوجه فرنگی را ریز خرد کنید.
- سینه مرغ را با زردچوبه و نمک بپوشانید. یک قاشق غذاخوری روغن نباتی را در تابه ای روی حرارت متوسط رو به بالا اضافه کنید.
- پیازهای خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید. سیر خرد شده را به تابه اضافه کنید. سبزی خرد شده و پیاز سبز را با 1 فنجان آب داغ به تابه اضافه کنید و روی آن را بپوشانید تا بپزد. در یک تابه دیگر، 2 قاشق غذاخوری روغن نباتی را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید.
- پس از داغ شدن تابه، سینه مرغ سوخاری شده را اضافه کنید و هر طرف را به مدت 4 تا 5 دقیقه تفت دهید تا دو طرف آن طلایی و پخته شود.
- روغن زیتون و کمی نمک بپاشید، سپس بادمجان ها و گوجه فرنگی ها را در فر با دمای 350 درجه فارنهایت به مدت حدود 20 دقیقه یا تا زمانی که بپزند قرار دهید. اگر فر ندارید، می توانید به سادگی آنها را در تابه تفت دهید.
- پس از پخته شدن همه، مرغ را به پایه خورش اضافه کنید، ملاس انار را اضافه کنید و 5 دقیقه هم بزنید.
- گوجه فرنگی و بادمجان را اضافه کنید و 7 دقیقه دیگر درب آن را ببندید.
- نمک و آب لیمو را اضافه کنید و در تابه خود هم بزنید تا ظرف خامه ای شما آماده شود.

نکات درست کردن یک ترش واش خوشمزه شمالی
- اگر به گیاهان تازه دسترسی ندارید، می توانید از گیاهان خشک استفاده کنید.
- خورش ترش با آب پرتقال یا آبلیمو درست می شود اما می توانید آب لیمو را جایگزین کنید.