غذاکده یلدا خانوم

طرز تهیه خورشت ترش واش گیلانی،ترش واش یک غذای گیلانی است که به نام گیاه ترش وحشی که در شمال ایران می روید و از خانواده اگزالیس است، گرفته شده است. در بیشتر نقاط جهان به جز مناطق قطبی یافت می شود. تنوع گونه ای به ویژه در مناطق گرمسیری برزیل، مکزیک و آفریقای جنوبی غنی است. همه گونه های برگ سبز گیاهان وحشی خوراکی هستند که هزاران سال است که توسط انسان در سراسر جهان مصرف می شود و هنوز هم مصرف می شود.

این غذا یک خورش مقوی است که با ترکیب مرغ و گوجه سرخ شده و بادمجان درست می شود و مانند سایر خورش های ایرانی با برنج ایرانی سرو می شود. ترش واش، خورشی که معمولاً با آب پرتقال یا آب غوره درست می شود، یکی از اصیل ترین طعم هایی است که می توانید در غذاهای ایرانی امتحان کنید. از آنجایی که این غذا به سبزی های کاملاً منحصربفردی نیاز دارد که احتمالاً در خارج از ایران نخواهید یافت،در غذاکده یلدا خانوم  طرز تهیه خورشت ترش واش گیلانی را به روشی مناسب برای کسانی که در خارج از ایران زندگی می کنند به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه ترش واش

زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
زمان پخت: ۴۰ دقیقه
مواد لازم برای: ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه ترش واش گیلانی

ردیفمواد لازممقدار
1پیاز(درشت) خرد شده1 عدد
2حبه سیر خرد شده2عدد
3سینه مرغ2عدد
4گوجه فرنگی خرد شده2عدد
5بادمجان خرد شده2عدد
6خاکشیر چوبی خرد شده3 قاشق غذاخوری
7جعفری خرد شده2 قاشق غذاخوری
8گشنیز خردشده2قاشق غذاخوری
9پیازچه خردشده2 قاشق غذاخوری
10نعنا خرد شده2 قاشق غذاخوری
11اسفناج3 قاشق غذاخوری
12روغن نباتی4قاشق غذاخوری
13زردچوبه1قاشق چایخوری
14نمک1قاشق چایخوری
15رب آلو ترش2قاشق غذاخوری
16آبغوره1قاشق چایخوری

چطور ترش واش گیلانی درست کنیم ؟

  • پیاز، سبزی تازه و پیاز سبز را خرد کنید. سیر را خرد کرده و بادمجان و گوجه فرنگی را ریز خرد کنید.
  • سینه مرغ را با زردچوبه و نمک بپوشانید. یک قاشق غذاخوری روغن نباتی را در تابه ای روی حرارت متوسط ​​رو به بالا اضافه کنید.
  • پیازهای خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید. سیر خرد شده را به تابه اضافه کنید. سبزی خرد شده و پیاز سبز را با 1 فنجان آب داغ به تابه اضافه کنید و روی آن را بپوشانید تا بپزد. در یک تابه دیگر، 2 قاشق غذاخوری روغن نباتی را روی حرارت متوسط ​​رو به بالا گرم کنید.
  • پس از داغ شدن تابه، سینه مرغ سوخاری شده را اضافه کنید و هر طرف را به مدت 4 تا 5 دقیقه تفت دهید تا دو طرف آن طلایی و پخته شود.
  • روغن زیتون و کمی نمک بپاشید، سپس بادمجان ها و گوجه فرنگی ها را در فر با دمای 350 درجه فارنهایت به مدت حدود 20 دقیقه یا تا زمانی که بپزند قرار دهید. اگر فر ندارید، می توانید به سادگی آنها را در تابه تفت دهید.
  • پس از پخته شدن همه، مرغ را به پایه خورش اضافه کنید، ملاس انار را اضافه کنید و 5 دقیقه هم بزنید.
  • گوجه فرنگی و بادمجان را اضافه کنید و 7 دقیقه دیگر درب آن را ببندید.
  • نمک و آب لیمو را اضافه کنید و در تابه خود هم بزنید تا ظرف خامه ای شما آماده شود.
ترش واش

نکات درست کردن یک ترش واش خوشمزه شمالی

  1. اگر به گیاهان تازه دسترسی ندارید، می توانید از گیاهان خشک استفاده کنید.
  2. خورش ترش با آب پرتقال یا آبلیمو درست می شود اما می توانید آب لیمو را جایگزین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *